هنرمشرق زمين توانمندترين ابزار براي ارتباط انسان با خداست

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، در آغاز اين برنامه مجتبي آقايي مدير هنرهاي تجسمي معاونت هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و مدير موزه امام علي(ع) هنرمشرق زمين را توانمندترين ابزار براي ارتباط انسان با خدا دانست و افزود: هنر مشرق‌زمين به مدد گستره وسيع خود توانسته از وراي هنر در جهت تکريم مقام انسان گام بردارد و نمايشگاه مشرق قلم هم با چنين رويکردي برگزار شده است.

مجيد سرسنگي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران نيز در ادامه از برپايي برنامه‌هاي تجسمي، موسيقي و نمايش بين ايران و کشورهاي آسيايي در آينده نزديک خبر داد و اظهار داشت: « هر چند مأموريت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در حوزه شهري است، اما به دليل اهميت و جايگاه فرهنگ و هنر در برنامه‌هاي کلان مديريت شهري نيم‌نگاهي هم به تعاملات بين‌المللي داريم که برپايي نمايشگاه موسيقي ايران در رم از آن جمله است.

وي افزود: همانطور که بسياري از تجربيات فرهنگي و هنري ما مي‌تواند براي ديگر کشورها قابل استفاده باشد، تجارب فرهنگي هنري کشورهاي ديگر هم مي‌تواند ما را در شناخت بيشتر از مقوله فرهنگ و هنر کشورهاي ديگر کمک کند.

سرسنگي با اشاره به اشتراکات فرهنگي ايران و ژاپن و جايگاه ممتاز هنر خوشنويسي ايراني در دنيا خاطرنشان کرد: من اطلاع چنداني از خوشنويسي ژاپني ندارم، اما اميدوارم برگزاري اين نمايشگاه بتواند علاوه بر معرفي جايگاه رفيع و ارزشمند هنر ايراني به کشورهاي ديگر هنر خوشنويسي ژاپني را نيز بيشتر به ما معرفي کند.

در ادامه آکيو شيروتا سفير ژاپن هم در اين مراسم با تقدير از شهرداري تهران در برپايي نمايشگاه مشرق قلم گفت: 36 اثراز هنرمندان برجسته ژاپني در اين نمايشگاه، فرهنگ ژاپن را به شهروندان تهراني معرفي مي‌کند. ضمن اينکه آثار اين نمايشگاه از جمله آثار ماندگار و ارزشمند هنري ژاپن است.

کيوکو حورييه رئيس انجمن تحقيقاتي هنرهاي ژاپن نيز در اين مراسم اظهار داشت: در اين نمايشگاه آثار هنرمنداني را مي‌بينيد که اثر هنري خود را بر اساس افسانه گنجي به عنوان اثري هزار ساله و گل ساکورا خلق کرده‌اند.

وي ادامه داد: افسانه گنجي را« موراساکي » نوشته و اصل نوشته از گنجينه‌هاي ارزشمند ژاپن است و در اين نمايشگاه براي علاقمندان عرضه مي‌شود. گل ساکورا در ژاپن همان شکوفه درخت گيلاس است که از آن به عنوان نماد بيان احساسات مردم ياد مي‌شود و اين يادواره‌ها از همان دوران در قالب خطوط زيبا ـ که قابل مقايسه با خوشنويسي ايران است ـ در کاغذهاي ناب خطاطي مي‌شد.

بنا بر اين گزارش، نمايشگاه خوشنويسي ايران و ژاپن در سه بخش \" جلوه هايي از هنر خوشنويسي و نقاشي ژاپن\" شامل 45 اثر از 20 هنرمند ژاپني، \" آثار اساتيد معاصر خوشنويسي ايران\" شامل 50 اثر از خوشنويسان معاصر و \" نسخ تاريخي گنجينه موزه\" شامل 30 اثر از خوشنويسان دوره قاجار و پهلوي برگزار شده است.

نمايشگاه مشرق قلم تا 21 ارديبهشت ماه در موزه برپاست و علاقمندان مي توانند همه روزه از ساعت 9 تا 30/16 به نشاني خيابان ولي عصر(عج) – روبروي بزرگراه نيايش- بلوار اسفنديار – شماره 35 مراجعه کنند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387021420